NIEUWS INLOOPATELIER START!

 InloopAtelier Nieuw-West
zoekt gebruikers! 

In het atelier staan schildersezels, werktafels en opbergbakken voor je klaar. Er zullen ongeveer 30 werkplekken beschikbaar zijn. In deze inspirerende omgeving kunnen kunstenaars, amateurkunstenaars en studenten van kunstacademie, die thuis geen plek hebben om te werken, aan de slag. We richten ons in eerste instantie op schilderen en tekenen.

Het atelier heeft ruime openingstijden. Het uitgangspunt is om 7 dagen per week van 9.30 uur tot 22.00 open te zijn.

We zijn op dit moment in gesprek met verschillende partijen over de locatie. Het Atelier zal in Amsterdam Nieuw West vorm krijgen. 

Op de hoogte blijven en intresse? Stuur ons een mail! Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  o.v.v. Inloop Atelier Nieuw-West.

We houden je graag op de hoogte. Je bent tot niets verplicht

 

 

 

EXPOSITIE "AQUAREL"

MEER ZIEN.....

 

Als je goed om je heen kijkt dan zie je dat alles gekleurd is.

- K. Schippers

 

Deze woorden passen bij de nieuwe expositie.

Donderdag 6 oktober is om 18.00 uur de opening van de expositie ‘Aquarel’. Negentien bekende kunstenaars die allen hun fascinerende aquarellen tonen tijdens de expositie in het C-Lab van KunstWest.

Dwalen door de ruimte, de werken een verbinding aan laten gaan met gedachtes. Eens te zien hoe de intensiteit van kleuren werken, hoe de composities in balans zijn  en hoe expressief en transparant een aquarel kan zijn. Soms figuratie en dan weer modern en abstract.

en dan...daar zijn ze de twee manshoge aquarellen, uniek, niet te missen en groots. De spanning van het beeld zijn krachtig en ook subtiel.

De kunstenaars laten hun werk onder andere spreken in thema’s als, het vastleggen van de onzichtbare werkelijkheid, het directe om ons heen, portretten, ruimtelijke sferen en imaginaire landschappen.

 

Een expositie van verwondering over wat mogelijk is met de prachtige aquarel-techniek, waar intimiteit en aantrekkingskracht te voelen is. Gevoel dat eigenlijk niet met woorden omschreven kan worden.

Adres: C-Lab KunstWest, Burgemeester de Vlugtlaan 125, Cultuurgebouw de Vlugt.

 

Unieke expo “Kunstenaars en textiel”

16 Nederlandse textiel kunstenaars exposeren in Nieuw-West! 

 

 

Hoogwaardige kunst in Amsterdam Nieuw-West verwacht je niet snel.

Toch is de expositie ”Kunstenaars en Textiel” al de zesde expositie met Nederlandse kunst die de C-Lab galerie organiseert. Dat daarbij enig risico niet wordt geschuwd blijkt uit komende tentoonstelling met als onderwerp textiel. Een materiaal met een over het algemeen hardnekkig stoffig imago, presenteren in een wijk met een misschien wel nog hardnekkiger imago van achterstand en armoede, grenst aan overmoed.

 C-Lab galerie denkt echter dat de combinatie elkaar juist gaat versterken.

 

Textiel is weer actueel.

Voor de huidige generatie kunstenaars is het gebruik van verschillende materialen in hun kunst eerder norm dan uitzondering. Textiel speelt daarin inmiddels een grote rol.

Het materiaal brengt ook vraagstukken met zich mee over de teloorgang van de textiel industrie, het ambacht en de herwaardering daarvoor.

 

Textiel in de kunst en als sociaal feministisch bindmiddel.

Internationaal bekende kunstenaars als Rosemarie Tröckel en Tracy Enim werken met textiel in hun kunst en roepen door hun materiaal gebruik vragen op over vrouwelijkheid in de kunst en feminisme. Ook mannen werken overigens met textiel. Onlangs exposeerde Michael Raedecker in Amsterdam met zijn schilderijen waarin garen is verwerkt en is Rob Scholte in het nieuws met zijn aangekochte en tot kunstwerk verheven borduurwerken. Binnenkort te zien in  museum de Fundatie.

In Nieuw-West zijn naai clubjes opgezet om de sociale cohesie en empowerment van vrouwen te bevorderen. Breien in groepsverband is razend populair als sociaal ontmoetingsmiddel. In Angelsaksische landen zijn nieuwe woorden als Stitch 'n Bitch cafés, KIP (knitting in public) of Guerilla knitting aan het vocabulair toegevoegd.

 

 “Kunstenaars en Textiel “ wordt georganiseerd door C-Lab Galerie KunstWest. Initiatiefnemers zijn Rick Goudsmit en Jasper Banen

Curator: Herbert van der Brugghen

Deelnemende kunstenaars: Marian Bijlenga, Barbara Broekman, Driessen + v Deijne, Femmie Duiven,Ria van Eyk,Loes van der Horst, Marianne Kemp, Beppe Kessler, Fransje Killaars, Anke Land, Pauline Nijenhuis,Cedrie Sikkens,Margriet Thissen,Babette Treumann,Jenny Imker.

 

 

De expo is te bezoeken op zaterdag 18 juni en zondag 19 juni.

Openingstijden: 13.00 uur tot 17.00 uur.

Adres: C-Lab Galerie KunstWest, Burgemeester de Vlugtlaan 125, Amsterdam.

 

 

expositie 'OBJECTEN'


van donderdag 17 december 2015 t/m zondag 10 januari  2016
opening: donderdag 17 december, 18.00 uur, inloop vanaf 17.30 uur

openingstijden:
18,19, 20, 29 en 30 december 2015
2, 3, 9 en 10 januari 2016
vrijdag: 16.00 - 20.00 uur
zaterdag/zondag, dinsdag/woensdag: 13.00 - 17.00 uur


De deelnemende kunstenaars:

Marko Bakovic 
onderzoekt het verband tussen materiaal en productie. In zijn examenproject ‘Dual set’ (Design LAB Rietveld) wordt een nieuw ‘afbreekbaar’ plastic (fabrikaat Perstorp) gecombineerd met het bekende en duurzame koper. Hij richt zijn, en onze aandacht op het proces waarbij ‘materie’ wordt ingezet voor het dagelijks gebruik. 
 
Noam Ben-Jakov 
observeert het dagelijks leven. In tekeningen, reliëfs en in gebouwde structuren worden fysieke en psychische ervaringen getransformeerd weergegeven: bewegingsruimte in breder perspectief.
Zijn werk toont een collectie van anekdotes, situaties en belevenissen.
 
Hans van Bentem 
toont het tegenstrijdige. Ruw, maar toch fragiel en zacht. Clichématig, maar toch speels en gevoelig. Vaak is de publieke ruimte het podium voor zijn sculpturen die gebaseerd zijn op gewone artefacten uit de wereld om ons heen. Zo wordt ‘kunst’ gemeengoed.
 
Peter Bes 
maakt werk met een abstract filmisch karakter. Hij bedenkt een geschikte enscenering en decor voor zijn figuren: personages uit verschillende tijden en werelden. De beeldenreeks die een film vormt, probeert hij te vangen in één moment. Dat doet hij in tekeningen, etsen, foto’s, beeldend werk en levensechte papieren figuren.  
 
Frode Bolhuis
zoekt naar (zijn) identiteit. Ziet zichzelf als een vat vol herinneringen, gevoelens, waarden, meningen, ideeën en fantasieën .. Hij selecteert en vertrouwt op zijn intuïtie: een mistig beeld wordt gaandeweg scherper. Toch blijft zijn werk ongrijpbaar, zowel maker als buitenstaander raken verwonderd. Kenmerkend is het ijle en onstoffelijke: geen stelligheid maar suggestie. Zijn werk fluistert.
 
Chris Dagradi 
is keramist. In zijn experimenten en improvisaties met klei baseert hij zich op traditie. Telkens vertrekt hij vanuit de eeuwen oude gebruiken om tot hedendaagse vormen te komen. Zo maakt hij ‘Romeins en Byzantijns’ mozaïek en ‘Delfts Blauwe’ tegeltableaus.
 
Wendela Gevers Deynoot 
maakt denkprocessen zichtbaar door deze uit te drukken in abstracte, maar herkenbare beelden. De menselijke existentie staat centraal: verheven en nederig. Religie, cultuur en reflectie spelen een grote rol. Haar werken zijn ambachtelijk met een grote gelaagdheid. Meestal werkt zij in opdracht aan grote projecten.
 
Anita Manshanden 
laat zich inspireren door de natuur. Haar sculpturen gaan over ontplooiing: verstilde momentopnames van natuurlijke vormen in een groeiproces. Bloemen en planten groeien uit tot abstracte objecten met een sterk autonome uitstraling en monumentaliteit. De ontwikkeling van natuur naar object, symboliseert bovendien haar eigen artistieke groei.
 
Olaf Mooij 
ziet de straat als museum, zijn objecten bewegen of staan in de openbare ruimte en verwarren de beschouwer. Auto’s vormen het uitgangspunt van zijn oeuvre, door de voertuigen om te vormen, blaast Mooij leven in de dode carrosserie. Door toevoegingen komen speelse, karikaturale beelden tot stand. De humoristische beelden relativeren de hedendaagse relatie tussen de mens, zijn machines en apparaten.
 
Justin Prang
is verzamelaar van alles dat zijn verwondering dan wel verbazing treft. Hij laat zich inspireren door geschiedenis, curieuze voorwerpen en de natuur. Zijn eigen beelden tonen de fascinatie voor techniek en ambacht. Het experimenteren en het verbuigen van onze aangenomen realiteit leidt tot objecten met een dualistische inslag.
 
Det Smeets 
werkt naar waarneming en ontwikkelt zo haar vormgevoel en een eigen beeldtaal. Voor haar vertegenwoordigen motieven uit de natuur, groot of klein, een spirituele kracht. Zij maakt keramische  sculpturen waarbij juist in de details een belangrijke betekenis schuilt. Op die manier worden haar werken symbolen van het leven.
 
Henk Spreeuwenberg 
is zowel architect als beeldhouwer. In zijn oeuvre brengt hij de bouwkunst en beeldende kunst samen. Zijn beelden tonen de spanning tussen het organische en het geometrische. Dit komt tot uitdrukking in de gestileerde lichamen, die gekenmerkt worden door bijzondere uitsneden en een perfecte afwerking.
 
Boris Tellegen 
onderzoekt de spanning tussen planning en toeval. Hij verzet zich tegen het idee dat de mens orde zou kunnen brengen in zijn bestaan en tegen het idee dat technologische vooruitgang en groei zal leiden tot een betere wereld. In zijn werk verkent hij krachten. Een terugkerend thema is de muur: de begrenzing en het overschrijden. 
 
Rita van der Vegt 
is gefascineerd door de biologische en geologische rijkdom van de aarde. Zij werkt met klei en boetseert: de materie wordt letterlijk naar haar hand gezet waarbij toeval en intuïtie een grote rol spelen. Schraapsels en brokstukken worden ‘bewaard’ en  meegenomen in het resultaat. Daarbij streeft zij altijd naar monumentaliteit met een intiem karakter.  
 
Ada van Wonderen
werkt met staal en natuursteen: ze snijdt en last, ze  hakt en bewerkt. De aantrekkingskracht ligt voor haar in de kracht van het materiaal: staal en steen geven zich niet zomaar gewonnen.
 
Frank van ’t Woudt 
onderzoekt effecten van Computer-aided design bij het ontwikkelen van 2- en 3-dimensionale producten. In zijn examenproject (Design LAB Rietveld) paste hij het ‘Flag Effect’ toe, bij Grafisch Ontwerp een bekende techniek. Zijn 3D elementen zijn ontworpen met dat ‘Flag Effect’. De houten vazen krijgen zo een vloeiende, dynamische lijn: een verrassende verschijningsvorm.
 

Finissage 

Zondag 10 januari 2016
aanvang: 15.00 - 17.00 uur

Afsluiting van de expositie 'objecten'.
Start van een nieuw jaar 'KunstWest'.

- COMMING UP STREETART EXPO 2017

- LESSEN TEKENEN SCHILDEREN NU OP OOK OP DE DINSDAGMIDDAG

 

Kunstenaars Rick Goudsmit en Jasper Banen Exposeren in het C-Lab

 

Uniek, kleur, krachtig en uitgesproken. Dat is het de expositie van Rick Goudsmit en Jasper Banen.

Beeldend kunstenaar Rick Goudsmit gebruikt in zijn kunst veelal thema’s al ‘realiteit’ en ‘actualiteit. Waar het Rick om gaat is vooral de relatie tussen de objectieve en subjectieve weergave daarvan.

In de jaren negentig werkte hij met collages van A4-print met daarop teksten, ondertitelingen en screenshots uit populaire soap en suspence series die Rick als achtergrond gebruikte voor zijn geschilderde interpretaties.

Recentelijk wilde hij door de invloed van zijn indrukken in Nieuw-West de realiteit om hem heen vatten in een figuratieve realistische schilderstijl.Al doende kwam hij er achter dat dit een onmogelijke opgave was. De samenleving om ons heen is zo divers en complex geworden dat het niet meer in een gestileerde afbeelding te vangen is. De kunstenaar zocht en vond een oplossing in het Abstract Expressionisme van de grote schilders van weleer. De Kooning, Pollock, Newman overgoten met een stevige urban saus. 
“Ik stuitte tijdens bezoeken aan steden als Berlijn, Milaan en Barcelona, vaak onverwacht, op met graffiti beschilderde muren die zo vaak waren over gespoten dat een abstract schilderij was ontstaan. De muren deden mij, als je ze op een bepaalde manier uitkaderde, denken aan abstract expressionistische schilderijen die je in musea vindt. Maar ze hadden ook het rauwe en spannende van de straat. Inmiddels heb ik een aardige documentatie opgebouwd met foto’s van plekken in Europa waar ik deze inspirerende schilderingen aantrof. Het zijn de rotsschilderingen van onze moderne tijd die ik als een chemicus in een bredere context mix met mijn interpretatie van de wereldwijde informatie en media stroom. Het resultaat is het best te omschrijven als een ‘beeld zindering’ (image radiance), een allesomvattende ruis en beeldsoep waarin niets meer als zodanig is te herkennen. Ons in verwarring en stuurloos achterlatend." 

De Amsterdamse schilder Jasper Banen werkt op papier, paneel en doek. Zijn uiteenlopende soorten werk laten zijn grote veelzijdigheid in kleur, vorm en beeld zien.Het werk is dan ook niet bij een bepaalde stijl onder te brengen.  Banen schildert vanuit het moment. Zonder om te kijken en recht door zee.Hierdoor heeft de kunstenaar een eigen positie binnen de hedendaagse schilderkunst. Het is een goede mix tussen van abstract, modern en figuratief.

 

Het werk van beide kunstenaars is op zaterdag 12 , 19, 26 en zondag 13, 20, 27 september in het C-Lab te zien.

 

De openingstijden zijn van 13.00 uur tot 17.00 uur.

Burgemeester Vlugtlaan 125 te Amsterdam

GEWEEST

Nieuwe Expositie in het C-Lab van KunstWest

 GEBOUW DE VLUGT, C-LAB, BURGEMEESTER DE VLUGTLAAN 125 AMSTERDAM NIEUW-WEST

11 juni 2015 opent de expo “Grafiek” in het C-Lab KunstWest A’dam 
inloop 17.00 uur 
opening 18.00 uur

Tijdens de vorige tentoonstellingen, “Schilders” in januari en “Tekeningen” in april, waren unica te zien. 

In deze expo “Grafiek” zijn het drukwerken, steeds één gedrukt exemplaar van het werk, waarvan er meerdere gemaakt kunnen worden:

 

Hoogdruk     = Houtsnede en Linosnede,

Diepdruk      = Ets, Gravure en Aquatint

Vlakdruk      = Litho en Monotype

Doordruk      = Zeefdruk

Digitaal        = Smartphone

Willem Moeselaar zal bij de opening van de expositie om 18.00 iets vertellen over de techniek in verhouding tot het uiteindelijke beeld.

 

KunstWest schrijft geschiedenis met expositie “Tekeningen” in het C-Lab

 

De Cro-Magnonmens was een van de eerste die pogingen deed voorwerpen uit zijn milieu, hoofdzakelijk jachtdieren, weer te geven door graveren in wanden van holen en spellonken. Er zijn tekeningen van onder andere mammoeten, oerossen, wolharige neushoorns gevonden, daterend tussen 36.000 en enige duizenden jaren gelden.

In de moderne tijd is het tekenen net als de mens verder geëvolueerd.

Alle voorwerpen die we om ons heen zien zijn door middel van het tekenen tot stand gekomen.  Parallel hieraan is tekenen zich gaan ontwikkelen tot een unieke zelfstandige kunstvorm.

Met de expositie “Tekeningen” in het C-Lab schrijft KunstWest geschiedenis.

Nog nooit was er zo’n uiteenlopende unieke verzameling van tekeningen in West te zien.  Voor deze expositie heeft Curator Herbert van der Brugghen 13 in Nederland werkende tekenaars geselecteerd. Ieder met hun eigen stijl en materiaal gebruik. De grootste tekening op papier is 195cm x 287 cm en de kleinste is een paar vierkante centimeter.

De expositie “Tekeningen” opent haar deuren op donderdag 16 april om 17.00 uur en de opening is om 18.00 uur. De toeging is gratis! (drankje niet inbegrepen). vrijdag 17 april open van 16.00 uur tot 20.00 uur, zaterdag 18 april en zondag 19 april open van 13.00 uur tot 17.00 uur. 

Waar: C-Lab van Stichting KunstWest

Gebouw de Vlugt, Burgemeester de Vlugtlaan 125 Amsterdam Nieuw-West

Exposanten zijn: Eefje Bouwkamp, Ina Brekelmans, Sanne Dijkstra, Selma Dronkers, Cathelijn van Goor, Mirjam Hagoort, Stan Klamer, Jan Willem Kruisinga, Gareth Nyandoro, Veronique Schrama, Manja van der Storm, Janneke Tangelder en Annet Wanders 

Kunst zien en kopen

zaterdagen van 13.00 uur tot 17.00 uur zijn er in het C-Lab een groot aantal kunstwerken te zien. Een deel van de kunstwerken is te koop. De collectie van de Galerie bestaat o.a. uit abstracte schilderijen, expressionistisch werk, foto’s, glaskunst en sculpturen. Ook voor een speciaal kado bent u bij ons aan het goede adres. Onze galerie medewerkers zullen u graag van dienst zijn in het geven van advies en informatie.

Kunst als dioloog en reflectie

Het onderwerp kunst leent zich bij uitstek voor dialoog en reflectie aangaande menselijke relaties.
Met het C-Lab heeft Nieuw-West een sprankelende kunstlaboratorium en expositieplek. Een hot-spot waar kunstenaars en bezoekers elkaar ontmoeten.
Daarnaast is er ook ruimte voor dialoog, educatie en presentatie.

 

 Eerder: Expositie "Schilders" bij KunstWest. De aftrap is op 22 januari met een expositie van wel 14 kunstenaars die qua stijl en uitvoering zo divers zijn als de bewoners van Nieuw-West zelf! Het anders zijn wordt hier gevierd met een door de curator Herbert van der Brugghen geselecteerd veertiental kunstenaars waaronder een aantal winnaars van grote kunstprijzen. Waar de een wilde collages van verf en papier maakt schildert de ander ingetogen stillevens. Los met dikke verf opgezette huis tafereeltjes worden afgewisseld met sfeervolle landschappen. Abstract en figuratief het is allemaal te zien bij deze unieke eerste expositie. 

De uiteenlopende mix van stijlen is een lust voor het oog. En daar gaat het de organisatoren van dit evenement nu juist om. Zelf schilders van het eerste uur in Nieuw-West zijn Jasper Banen en Rick Goudsmit van Kunstwest altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen in de kunst en om ook de Amsterdammers van binnen de Ring tot een tocht over de Ring te verleiden.  

"Wat in andere grote wereldsteden normaal is, namelijk dat de spanning aan de stedelijke rafelrand zit, moet hier in Amsterdam ook kunnen!" vinden zij. In hun C-Lab ruimte van 135m2 aan de Burgemeester de Vlugtlaan 125 zal het vanaf 22 Januari bruisen als nooit tevoren!  

 De opening wordt om 18.00 uur verricht door Casper Verborg. De deuren gaan om 17.00 uur open. Het is helaas niet mogelijk om aan de bar te pinnen.

Adres: Cultuurgebouw de Vlugt, C-Lab van Stichting KunstWest, Burgemeester de Vlugtlaan 125 Amsterdam Nieuw-West. 

 

Curator: Herbert van der Brugghen 

Publiciteit: Lut van Hellemont

Deelnemers aan de expositie zijn: 

Marcel van den Berg 

Joost de Bie 

Saskia Blokzijl 

Wiebe Bloemena 

Aart Houtman 

Rijnder Kamerbeek 

Jan van Kempen 

Coen van Leeuwen 

Jaring Lokhorst 

Harm Mouw 

Michiel Paalvast 

Rob Regeer 

Robert Vorstman 

Roger Walschots 

 Social Gallery Anders dan bij een commerciële galerie gebruikt de stichting de commissie die over de verkoop berekend wordt om wijk en buurt gerelateerde kunstprojecten te ondersteunen. Zo introduceert Kunstwest geheel in de geest van deze tijd een andere en socialere manier van kunstverkoop. 
De “Social Gallery” is geboren.  

Adres C-Lab: Burgemeester de Vlugtlaan 125 Amsterdam Nieuw-West (gebouw de Vlugt)

Openingstijden: zaterdag van 13.00 uur tot 17.00 uur
Het C-Lab van Stichting KunstWest is te bereiken onder telefoonnummer 0628954107, email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Onze gallerie

Zelf exposeren?

Startende en meer gearriveerde kunstenaars kunnen exposeren in het C-Lab.Het C-Lab richt zich op de beeldende kunst en schilderkun...

More detail

Projecten

KunstWest in de openbare ruimten.

Meer info

Zaalverhuur

Van Expositie tot bedrijfsfeest

KunstWest zorgt er voor dat u feest, bedrijfsuitje, personeelsfeest en bijeenkomst een fantastisch succes wordt.

Meer info

 

KW

Nunc nunc nisl, feugiat eget eleifend sit amet, consectetur sed eros. Qliquam a nisl justo, consectetur sed eros. Qliquam a nisl justo. Suspendisse in ipsum ut magna pharera aliquet non sodales lorem ipsum belit.