Tekenen en schilderen voor volwassenen

Lessen tekenen en schilderen starten op maandagavond/dinsdagavond van 19.30 uur tot 21.30 uur en Dinsdagmiddag starten de lessen van 14.30 uur tot 16.30 uur. De exclusieve lessen "schilderen volgens de oude meesters". Dinsdagmiddag van 14.30 uur tot 16.30 uur.

1. Lessen tekenen en schilderen maandagavond en dinsdagavond

De lessen tekenen en schilderen in het C-Lab van Stichting Kunstwest zijn professioneel van opzet. Tijdens de lessen maken de deelnemers een keuze uit een groot aantal verschillende onderwerpen en technieken.De lessen worden in blokken blokken van 6 weken op de maandagavond en dinsdagavond van 19.30 uur tot 21.30 uur gegeven en dinsdagmiddag van 14.30 uur tot 16.30 uur. Tijdens de lessen worden verschillende kunstenaars als Rembrandt, Van Gogh, Mondriaan, Jasper Krabbe als voorbeelden gebruikt. 
De deelnemers geven zelf aan waar ze de 6 weken aan willen werken. 

Onderwerpen:

 • Tekenen algemeen.
 • Aquarellen maken; landschappen, bloemen, etc.
 • Schilderen modern en abstract.
 • Landschap schilderen.
 • Schilderen vanaf een foto; huisdieren schilderen, portret maken.
 • Stilleven schilderen, abstract schilderen etc.


Technieken:
Er is veel op het gebied van techniek en materiaal gebruik te leren o.a:

 • houtskool, potlood gebruik.
 • Verf gebruik; acryl, aquarelverf.
 • Soorten pencelen en kwasten.
 • Perspectief, diepte, kleurgebruik; mengen van verf en het maken van kleuren.
 • Vorm en contrast in het werk aanbrengen, etc.
 • Nat in nat techniek en de glaceer techniek.

De docenten werken vraag gericht.
Er zijn twee ervaren docenten die de lessen begeleiden.
Dit betekent dat de deelnemers overleggen met hun docent over de aanpak. Daarnaast is er veel ruimte voor individuele aandacht.

Iedereen werkt op zijn of haar eigen niveau!
Geschikt voor beginners en gevorderden.
Tijdens de eerste les wordt er met de deelnemers besproken waar aan gewerkt gaat worden en wat de wensen zijn. De eigen keuze staat hierbij centraal.  Duur: 6 weken per onderwerp. Daarna bestaat de mogelijkheid verder te gaan in het volgende blok van 6 weken en door te gaan met het zelfde onderwerp of een nieuw onderwerp te kiezen.

 

 

 

Schilderen volgens de oude meesters!

Unieke exclusieve lessen in en met Olieverf

Lessen"schilderen volgens de oude meesters" in Atelier KunstWest 'Traditionele olieverf technieken, schilderen in realistische stijl', voor iedereen die wil leren schilderen in de traditie van 'de oude meesters'.

In deze lessen, die bedoeld zijn voor zowel beginners als voor de meer geoefende schilder, leert de deelnemer hoe volgens de “klassieke” technieken een doek opgezet wordt, wordt er aandacht besteedt aan de werking van licht en donker en worden de verschilende processtappen doorlopen.

In 12 lessen van twee uur komt compositie, perspectief, kleurenleer en kleur mengen, licht en donker, stofuitdrukking, penseelvoering, tonatie, werken met glacis en werken in lagen aan bod.. Dit alles uitgelegd aan de hand van werken van bekende portret-, figuratief-, stilleven- en landschapsschilders.

Iedere les begint met een 'mini-college', waarin aan de hand van voorbeelden bepaalde aspecten van het schilderen volgens de oude Renaissance technieken worden uitgelegd.

Ter inspiratie en illustratie worden in deze 'speed-colleges', vanuit de verschillende disciplines de schilderstijlen van onder meer Rembrandt, Caravaggio, Velàzquez, John Singer Sargent, William Turner en surrealisten zoals Salvador Dali besproken. Maar ook van hedendaagse kunstenaars: Omar-Ortiz, Christiane Vleugels, Rob Hefferan, Herman Tulp, Evert Thielen, Henk Helmantel, Michael Hiep, Walter Elst, Tjalf Sparnaay en anderen.

Daarna gaan de deelnemers zelf aan de slag met penseel, olieverf en doek onder leiding van twee kunstcoaches. De coaches voorzien de deelnemers van de nodige tips en adviezen van blanco canvas tot slotvernis. De lessen worden op dinsdagmiddag gegeven. De lessen zijn inclusief materiaal en educatie.

 

 

Lessen tekenen en schilderen in een blok van 6 weken.
Kosten: € 105- Tussentijds instappen is mogelijk!                                                                                                                                                       De lessen zijn inclusief basismateriaal

Een heel jaar tekenen en schilderen is € 555,-

Aanmelden kan doorlopend!

Schoolvakanties (niet allemaal) en feestdagen gesloten!
Informatie is te verkrijgen door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Onder vermelding van telefoonnummer, naam en adres gegevens.

Of bel voor info: 06 - 28954107

Visie: Door het blok van 6 aaneensluitende lessen leert de deelnemer op een intensieve manier de verschillende technieken het best!  Het is daarom niet mogelijk lessen in te halen. Een uitzondering is ziekte van meer dan twee lessen.  Is dit het geval dan is er overleg met de coaches over wanneer de lessen kunnen worden ingehaald. 

De lessen worden in het C-Lab Atelier Kunstwest en projectruimte van Stichting KunstWest gegeven.
Adres: Burgemeester de Vlugtlaan 125 ( de Vlugt), Amsterdam Nieuw-West. Zeer goed te bereiken met openbaar vervoer! Parkeren gratis!!

*Exclusieve Lessen :schilderen volgens de oude meester" blok van 12 lessen. Kosten bedragen €540,- Meer info? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Onze gallerie

Zelf exposeren?

Startende en meer gearriveerde kunstenaars kunnen exposeren in het C-Lab.Het C-Lab richt zich op de beeldende kunst en schilderkun...

More detail

Projecten

KunstWest in de openbare ruimten.

Meer info

Zaalverhuur

Van Expositie tot bedrijfsfeest

KunstWest zorgt er voor dat u feest, bedrijfsuitje, personeelsfeest en bijeenkomst een fantastisch succes wordt.

Meer info

 

KW

Nunc nunc nisl, feugiat eget eleifend sit amet, consectetur sed eros. Qliquam a nisl justo, consectetur sed eros. Qliquam a nisl justo. Suspendisse in ipsum ut magna pharera aliquet non sodales lorem ipsum belit.